Vážení zákazníci, v termínu 24. - 27. 10. 2017 čerpám dovolenou. Proto budu objednávky přijaté v tomto termínu vyřizovat od pondělí 30. 10. 2017. Objednávky zboží, u kterého je uvedeno, že je skladem, budu odesílat do 25. 10. 2017 do 10:00 hodin. Děkuji za pochopení a přeji hezký den. Markéta
 
Domů > Zdraví > Doplňky stravy > Probiotika a prebiotika

Probiotika a prebiotika

Přírodní probiotika fin Probi8caps obsahují inulin a směs DUOLAC, která je zdrojem 8 druhů prospěšných bakterií. Probiotika…
840 Kč
Doplněk stravy eliminující dopad léčby antibiotiky. Obsahuje komplex 3 kmenů vitálních mikroorganismů, inulin, vitamín C a…
186 Kč
Fin Inubitabs je vyroben z kořene čekanky, která je zdrojem 100% přírodního inulinu. Toto prebiotikum podporuje růst střevní…
460 Kč

Probiotika a prebiotika pomáhají bránit náš organismus před nepříznivými vlivy infekčních bakterií, toxinů a virů, podporují správný rozvoj systému obranyschopnosti a zvyšují odolnost proti nemocem.

Probiotika zvyšují imunitu, pomáhají bojovat se zácpou, pomáhájí v prevenci vzniku rakoviny střev, kontrolují hladinu cholesterolu v krvi, obnovují střevní mikroflóru po léčbě antibiotiky. Prebiotika podporují růst prospěšných bakterií.

Více o prebiotikách a probiotikách níže, pod produkty.

Probiotika a Prebiotika

Probiotika

  • Jsou živým doplňkem stravy, který příznivě ovlivňuje zdraví člověka zlepšením jeho mikrobiální střevní rovnováhy. U zdravého člověka jsou běžnou a převažující součástí střevní mikroflóry.
  • Mezi probiotické kultury patří hlavně: lactobacillus casei, lactobacillus acidophillus, bifidobacterium bifitum, breve, longum.
  • Účinky a vlivy probiotik: zvyšují imunitní schopnosti organismu, jejich vlivem dochází k poklesu pH, což se nelíbí patogenním střevním mikroorganismum. Se zdravou životosprávou pomáhají v prevenci vzniku karcinomu střev. Kontrolují hladinu cholesterolu v krvi, omezují následky redukční diety, pomáhají bojovat se zácpou.
  • Pomáhají obnovit střevní mikroflóru po léčbě antibiotiky !
  • Přirozeně se vyskytují v jogurtu, kefíru, acidofilním mléku či podmáslí.

Prebiotika

  • Jsou nestravitelné části obsažené v potravě, vláknina. Podporují růst vlastních prospěšných bakterií a v tlustém střevě se stávají jejich potravou.
  • Prebiotika mohou pozitivně ovlivnit složení střevní mikroflóry tlustého střeva.
  • Mají příznivý vliv na zdraví člověka a jeho obranyschopnost.

  • Jsou obsaženy v: oligosacharidním inulinu, kořenu čekanky, hlízách topinambury, česneku, pórku a cibuli.
  • Doporučovaný denní příjem prebiotik je 0,3 g na kg hmotnosti u mužů a 0,4 g/kg u žen.

Zdroj: Zdravá výživa - Václava Kunová, Jídelníček kojenců a malých dětí - MUDr. Martin Gregora, Ing. arch. Dana Zákostelecká, Wikipedie