Probiotika a prebiotika
Vitamíny
Minerály a stopové prvky
Přírodní extrakty a výtažky
Hořčík
Vápník
Vitamín A
Vitamíny B
Vitamín C
Vitamín D
Vitamín E
Železo
Koenzym Q10
Antioxidanty
Probiotika a prebiotika
Minerály a stopové prvky
Přírodní extrakty a výtažky
Hořčík
Vápník
Vitamín A
Vitamíny B
Vitamín C
Vitamín D
Vitamín E
Železo
Koenzym Q10
Antioxidanty
Probiotika a prebiotika
Poradí vám Markéta Fussová | |
![]() |
606 682 916 |
![]() |
objednavky@fitzona.cz |
![]() |
Přírodní probiotika fin Probi8caps obsahují inulin a patentovanou směs, která je zdrojem 8 druhů prospěšných bakterií. Probiotika…
930 Kč |
Probiotika a prebiotika pomáhají bránit náš organismus před nepříznivými vlivy infekčních bakterií, toxinů a virů, podporují správný rozvoj systému obranyschopnosti a zvyšují odolnost proti nemocem.
Probiotika zvyšují imunitu, pomáhají bojovat se zácpou, pomáhájí v prevenci vzniku rakoviny střev, kontrolují hladinu cholesterolu v krvi, obnovují střevní mikroflóru po léčbě antibiotiky. Prebiotika podporují růst prospěšných bakterií.
Více o prebiotikách a probiotikách níže, pod produkty.
Probiotika a Prebiotika
Probiotika
- Jsou živým doplňkem stravy, který příznivě ovlivňuje zdraví člověka zlepšením jeho mikrobiální střevní rovnováhy. U zdravého člověka jsou běžnou a převažující součástí střevní mikroflóry.
- Mezi probiotické kultury patří hlavně: lactobacillus casei, lactobacillus acidophillus, bifidobacterium bifitum, breve, longum.
- Účinky a vlivy probiotik: zvyšují imunitní schopnosti organismu, jejich vlivem dochází k poklesu pH, což se nelíbí patogenním střevním mikroorganismum. Se zdravou životosprávou pomáhají v prevenci vzniku karcinomu střev. Kontrolují hladinu cholesterolu v krvi, omezují následky redukční diety, pomáhají bojovat se zácpou.
- Pomáhají obnovit střevní mikroflóru po léčbě antibiotiky !
- Přirozeně se
vyskytují v jogurtu, kefíru, acidofilním mléku či podmáslí.
Prebiotika
- Jsou nestravitelné části obsažené v potravě, vláknina. Podporují růst vlastních prospěšných bakterií a v tlustém střevě se stávají jejich potravou.
- Prebiotika mohou pozitivně ovlivnit složení střevní mikroflóry tlustého střeva.
- Mají příznivý vliv na zdraví člověka a jeho obranyschopnost.
- Jsou obsaženy v: oligosacharidním inulinu, kořenu čekanky, hlízách topinambury, česneku, pórku a cibuli.
Doporučovaný denní příjem prebiotik je 0,3 g na kg hmotnosti u mužů a 0,4 g/kg u žen.
Zdroj: Zdravá výživa - Václava Kunová, Jídelníček kojenců a malých dětí - MUDr. Martin Gregora, Ing. arch. Dana Zákostelecká, Wikipedie